Obci pomôžeme s dlhoročným problémom. Postavíme materskú školu

Minimálne 40 detí môže nájsť miesto v novej materskej škole, ktorú plánujeme postaviť v Špačinciach. Takto chceme priložiť ruku k riešeniu problému, ktorý obec trápi už viac rokov.

Ako domáci investor sme sa rozhodli rozvinúť areál niekdajšej Pálenice. To, čo dlhé roky chátralo, meníme na príjemné, moderné bývanie, na lokalitu, za ktorú sa obec nemusí hanbiť, naopak, môže byť na ňu právom hrdá. Od obyvateľov blízkych domov počúvame už teraz pozitívne reakcie. Sú radi, že oni a ich deti nemusia prechádzať popri ruine niekdajšej Pálenice. Na jej mieste dnes stojí nový, skolaudovaný bytový dom.

Lokalitu plánujeme ďalej rozvíjať. Aj preto sme sa ako domáci investor rozhodli pomôcť obci Špačince s problémom, ktorý ju trápi dlhé roky. Uvedomujeme si, že počet miest v obecnej materskej škole už nepostačuje. Rodičia mnohých detí si každoročne vypočujú stanovisko, prepáčte, vaše dieťa neprijímame, pretože nie je miesto. Súčasťou nášho zámeru je preto výstavba dvopodlažnej materskej školy pre minimálne 40 detí, ktorej súčasťou bude aj školský dvor.

Ako domáci investor chceme dať obci benefity, ktoré od iných stavebníkov dostane len sotva. Veríme, že vznik novej materskej školy uvítajú najmä mladé rodiny. Podmienkou výstavby je zmena územného plánu, ktorú má v rukách obecné zastupiteľstvo. Aj týmto bodom sa budú zaoberať na zasadnutí, ktoré sa uskutoční na konci leta.
MARTIN JUNAS, konateľ