Napísali o nás: Sme lokálpatrioti, preto sme si vybrali náročnejšiu cestu

Konateľ spoločnosti Martin Junas hovorí o tom, aký zámer má spoločnosť J-STAVING s lokalitou na okraji obce.

Je pravdou, že v lokalite chcete postaviť ubytovňu?
V Špačinciach žiadnu ubytovňu nestaviame. Našim zámerom je postaviť príjemné bývanie, byty vyššieho štandardu. Už skolaudovaný bytový dom Pálenica je ukážkou toho, že staviame kvalitne, dodržiavame termíny a sme spoľahliví.  

Z areálu na okraji obce vraj bude betónová džungľa.
Toto je absurdné. Záleží nám na tom, aby bola táto lokalita príjemná pre život, veď si len položme otázku, kto by si v dnešnej dobe kúpil nehnuteľnosť v betónovej džungli. Zeleň je pevnou súčasťou nášho projektu. Pri bytovom dome sme už vysadili jedenásť platanov a pribudnú ďalšie. Popri potoku sa bude tiahnuť relaxačná zóna s chodníkom a lavičkami, počítame s detským ihriskom, pri ktorom bude mini farma so zvieratami.

Bytový dom Pálenica je skolaudovaný. Prečo momentálne výstavba nepokračuje?
Časť poslancov súčasného obecného zastupiteľstva ďalší rozvoj projektu blokuje. Kladú si neakceptovateľné podmienky, napríklad, že obecné zastupiteľstvo má rozhodovať o budúcich majiteľoch nehnuteľností. To je predsa nonsens. My sme obci ponúkli do daru časť pozemku na výstavbu materskej školy, keďže vieme, že jedna materská škola už v Špačinciach nepostačuje. Je na mieste položiť si otázku, či by toto pre obec urobil cezpoľný investor.

Aký má váš projekt pre Špačince význam? 
Oživujeme schátranú lokalitu, čo veľmi pozitívne vnímajú aj obyvatelia z okolitých domov. Zisk je cieľom každej činnosti, ktorú človek vykonáva, my sme sa však rozhodli kráčať po náročnejšej ceste. Budovy s historickou hodnotou ideme renovovať, nie búrať. Je to finančne náročné a znamená to aj isté riziko, lebo nikdy neviete, čo renovácia starých objektov odhalí. Sme však lokálpatrioti a chceme, aby naša činnosť priniesla pre rodnú obec benefity.

TRNAVSKO, 11. júna 2021